Vi startar våren 2024


Onsdag den 24 januari - Jazz Recycled (En nybildad kvintett under ledning av Janne Forslund och övriga i bandet är Samuel Olsson- trumpet, Mattias Engström - piano, Yasuhito Mori - bas och Anders Söderling - trummor.

Onsdagen 21 februari Karl Olanderssons kvartett 

Karl Olandersson kommer ursprungligen från Hedemora och är en av de mest uppskattade jazztrumpetarna i Sverige. Vid sidan av sin egen kvartett är han flitigt anlitad som jazzsolist i många sammanhang men även ofta förekommande i TV-produktioner som exempelvis Let's Dance, Idrottsgalan, Vilket liv och Allsång på Skansen. Som trumpetare är Karl inspirerad av jazzhistoriens alla giganter från Armstrong till Marsalis och har genom dessa utvecklat ett personligt sätt att uttrycka sig präglat av spontanitet, teknisk och rytmisk finess, melodisinne och en stor variation i register och dynamik.
Medlemmar i kvartetten:
Karl Olandersson - trumpet Magnus Hjorth - piano Martin Sjöstedt - bas Daniel Fredriksson - trummor


Entré medlemmar 200 kronor och övriga 250 kronor


Onsdag den 27 mars - Railway Station SyncopatersOnsdag den 27 mars - Railway Station Syncopaters 

Railway Station Syncopaters är ett svenskt jazzband som spelar klassisk och traditionell jazz med en swingstil. De är baserade i Hultafors, där de repeterar på en gammal järnvägsstation, därav deras namn. De har varit aktiva sedan 2010, men några av deras medlemmar har spelat tillsammans sedan 1960-talet under olika namn

Railway Station Syncopaters består av:
Johnny Korner sopransaxofon, altsaxofon, tenorsaxofon, klarinett
Lars Kredner altsaxofon, klarinett
Magnus Bylund trombon, sång
Sören Rylander tenorbanjo, tenorgitarr, sång
Bengt Ivstedt kontrabas
Anders Winald trummor

Kl. 18.00-Årsmöte Club Jazz in time

Entré medlemmar 200 kronor och övriga 250 kronor


Onsdag den 24 april Next Generation Big Band under ledning av Ralph Soovik.


Detta är unga välutbildade musiker som förväntas ta plats i kommande generation av Bohuslän Big Band.

Lyssna till Sveriges bästa ungdomsstorband – Next Generation Big Band! 

Under konserten kommer bandet att spela klassisk storbandsrepertoar från bland andra Count Basie, DukeEllington och Thad Jones, men även storbandsmusik från dagens kompositörer.
Next Generation Big Band är Vara Konserthus och Bohuslän Big Bands ungdomsstorband. 

bandet möts intresserade och spelsugna ungdomar från hela Västra Götalandsregionen och spelar tillsammans. Ungdomsstorbandet har ett nära samarbete med Bohuslän Big Band,vilket ger medlemmarna i Next Generation Big Band en unik möjlighet att utveckla sitt musicerande. 

Bandet firade 2023 tio år och under åren har artister som Margareta Bengtson,Nisse Landgren och Magnus Lindgren gästat storbandet. Ambitionsnivån är hög – 2018, 2019, 2022 och 2023 vann Next Generation Big Band SM för ungdomsstorband vid BlueHouse Youth Jazz Festival på konserthuset i Stockholm.

Ta chansen att uppleva nästa generations storbandsmusiker!

Entré medlemmar 200 kronor och övriga 250 kronor


Vi har en annons i BT 21/4 

Så här ser den ut


 


Onsdag den 15 maj - Orion Hill Unit


Onsdag den 15 maj - Orion Hill Unit - Ett blues och soul-band på sex man med Örjan Hill, Kjell-Ove Rudenvall, Torbjörn Stensson, ÅkeGöransson, Per Oldberg och Stefan Sandberg. Den sistnämnde spelade i flera år med Peps Persson.

Entré medlemmar 200 kronor och övriga 250 krono

 Club jazz in time
Jazzklubb